HTML

2012.11.24. 21:48 djmarkee

Segítség rovat: A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj ÁFA visszaigénylés MENETE

Ha már a tegnapi posztban kiengedtem a gőzt, akkor íme egy TÉNYLEGES SEGÍTSÉG: íme a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj ÁFA visszaigénylésének a menete (2008 utáni évekre vonatkozóan):

Íme egy segédlet, amit át lehet olvasni: http://nav.gov.hu/data/cms242133/MG_kitoltesi_utmutato_javitott.pdf

Ha megvannaka számlák, jöhetnek a papírok, 3 félére lesz szükségünk:

- 1. számú melléklet a 341/2007. (XII.15.) Kormány rendelethez (ez a főlap az adatokkal):
- Egy "Melléklet-Nyilatkozat és igazolás gázolaj jövedékiadó-visszatérítéshez" nyomtatvány (amire a gázolaj számlák adatait kell felvezetni)(ezt nem találtam neten, falugazdásztól kell kérni)
J04-es nyomtatvány

Ezeket értelemszerűen kitöltjük, egyáltalán nem bonyolult, csak sok idő, és egy számológép kell hozzá (3 példányt készítsünk). (Megjegyzés: amikor összeadjuk az ÁFA összegét, ne felejtsük el a végösszeget 1.000 Forintra kerekíteni az utolsó sorban, és a főoldalon is!!!)

-Következő hely: Földhivatal: Földhasználati Lap - Szemle (ezt kell kérni, nálunk oldalanként 800 Forint, elég 1 példány)

A 2 mellékletet, plusz a Földhasználati lapot visszük a falugazdászhoz, aki, ha épp ráér, pár perc alatt átnézi, lepecsételi.

Levélbe betesszük a 2 mellékletet (3 példány) + Földhasználati Lapot (1 példány) (nem, nekik NEM KELL A SZÁMLA!!!), és feladjuk (Ajánlott + Tértivevény, mert drága lenne, ha elveszne) a saját megyénk Kormányhivatalának a Földművelésügyi Igazgatósága címére (Google a barátunk, ott megtaláljuk a pontos címeket www.kormanyhivatal.hu , bal szélen megye kiválaszt, majd ismét bal szélen Szakigazgatási Szervek, ott meg a Földművelésügyi Igazgatóság).

Pár nap-hét múlva visszakapjuk, lepecsételve (2 példányt).

Új boríték, bele: 2 melléklet (amit visszakaptunk, 2 példány), J04 (1 példány), Földhasználati Lap (a biztonság kedvéért), és a számlák. (ajánlott + tértivevény levél)

A papírokat javaslom lefénymásolni a postára adás előtt, biztos ami biztos, láttunk már karón varjút, nehogy valahová elkallódjon akármi is. 

Ezután elméletileg már csak várni kell a visszaigazoló levelet, hogy elfogadták az igénylést, és majd utalnak.

Bármi kérdés van, nyugodtan keressék a falugazdászokat (vagy akár engem is, megpróbálok segíteni, ha tudok).

Csak úgy lesz egység, ha összetartunk, összefogunk, és kisegítjük egymást!

Üdvözlettel: KM

Szólj hozzá!

Címkék: mezőgazdaság gázolaj visszaigénylés földhasználat ÁFA 341/2007 J04


A bejegyzés trackback címe:

https://amegmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr164923636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása